Skip to content
Vakantaseren

Vakantaseren

Dag, 
Vorige week was ik bij jullie op bezoek in het Wieringer Eilandmuseum.
We kregen een onvergetelijke rondleiding van Annie Lont.
Ik had haar beloofd om het artikel te sturen dat ik zou maken.
Dat staat nu online. 
Met vriendelijke groet, Mario van de Luijtgaarden.

Annie Lont vertelt:
https://vakantaseren.nl/2022/11/12/onvergetelijke-kwalitijd-met-elkaar-in-de-kop-van-noord-holland/

Via Holland boven Amsterdam hebben we vooraf de tip gehad om naar het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont te gaan, dat is niet ver van Den Oever. Een museum is misschien wel een goed idee met dit weer. Als we daar aankomen, zien we maar een paar boerderijtjes dus ik denk bij mijzelf, hier zijn we binnen een kwartiertje wel weer klaar. Kunnen we daarna nog lekker vis gaan eten in Den Oever.

Eenmaal binnen, koop ik 5 toegangskaartjes bij een vriendelijke, wat oudere, dame. We lopen naar binnen en ik zie dat de dame haar jas begint aan te trekken. ‘Ik ga jullie rondleiden’ zegt ze.

Annie Lont

Ze stelt zich voor als Annie Lont. Geen familie van Jan Lont die hier gewoond heeft en naar wie het museum vernoemd is. We lopen met Annie naar buiten naar een andere boerderij. Dat is het voormalige woonhuis van Jan Lont.

bedstee

De rondleiding duurt uiteindelijk anderhalf uur en we vervelen ons geen moment. Het is super interessant om Annie te horen vertellen over het leven vroeger op dit eiland.

Annie Lont

Rondleiding is een aanrader

Ik zie ook dat mijn tieners alle drie tot het einde geboeid blijven. Ze stellen ook regelmatig een vraag aan Annie en ik merk dat ik trots ben op mijn kinderen als ik dit van een afstandje sta te bekijken. Zelf vind ik het ook boeiend, omdat ik zelf op het platteland ben opgegroeid en veel bij boeren heb gewerkt als kleine jongen. Na anderhalf uur zijn we weer terug bij de ontvangstruimte en drinken we nog een kop thee. Dit bezoek is echt meer dan de moeite waard. Mijn dochter schrijft een positieve review in het gastenboek. Als je hier heen gaat, zorg dan dat je met deze rondleiding mee gaat. Daar krijg je geen spijt van, het is echt een aanrader. Zelfs met tieners.

review

Openingstijden

Museum
Vanaf 1 april 2024 open van 13.00 uur tot 17.00 uur op:
Woensdag, Vrijdag, Zaterdag en Zondag.
Entree:
€ 6,00 p.p. 
Museumkaart

Kinderen t/m 12 jaar gratis entree

Kunstuitleen
Vanaf 1 augustus is het lenen en inleveren van kunstwerken uitsluitend mogelijk:
1. Op maandagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur
2. Na telefonische afspraak met:
Tineke Montsma T 0613381038

Evenementen bij Museum Jan Lont