Skip to content
Bestuur vereniging en stichting

Bestuur vereniging en stichting

Bestuur
Na de oprichting van de vereniging is er enkele jaren na de dood van Jan, ter gelegenheid van een restauratie van de boerderij, een stichting opgericht:
de Stichting behoud Wieringer boerderij.
Het is een ANBI-stichting, voor ons van groot belang. Het voortbestaan van het museum hangt voor een deel af van subsidie en giften en een ANBI-stichting kan daarbij helpen. Klik voor de verdere gegevens.

De Vereniging Museum Jan Lont (hier statuten en Beleidsplan 2023 – 2027) kent momenteel meer dan 360 leden. Zo’n 60-tal daarvan vormen het vrijwilligerscorps zonder welke het museum niet kan draaien. Er zijn geen financiële middelen voor een betaalde kracht dus letterlijk alles moet door deze groep gedaan worden. Zoals: openingstijden mogelijk maken, rondleiden, groepen ontvangen, activiteiten bedenken en organiseren, gebouwen onderhouden, marketing en crowdfunding realiseren, besturen.
Bij een bezoek aan ons museum kunt u zien wat een enthousiaste en geïnspireerde groep vermag: de inrichting en de vitrines zijn door vrijwilligers gerealiseerd!

Voor een bijdrage van minimaal € 19,50 per jaar (met meer zijn wij ook blij) wordt u lid/ondersteuner van dit Wieringer museum-initiatief. Daarvoor in ruil krijgt u enkele voordelen: alle activiteiten mag u gratis bezoeken ; ieder kwartaal wordt u via het kwartaalbericht op de hoogte gehouden van nieuws en komende activiteiten.

Het bestuur van de stichting en de vereniging bestaat uit:
André Lont , voorzitter
Jan Cazemier, penningmeester
Paul Kühr, secretaris
Henk Broer
Marthisca Lont
Thea Awater
Debora Spee-Liebe

Rooster van Aftreden

Beheerder van de sociale media en website:
Justin de Weert en Debora Spee-Liebe

Mocht u op de een of ander manier ons financieel willen ondersteunen neem dan contact op met de penningmeester Jan Cazemier, tel. 0227-592683 of per mail cazem015@planet.nl

Openingstijden

Museum
Vanaf 1 mei 2024 open van 13.00 uur tot 17.00 uur op:
Vrijdag, Zaterdag en Zondag.
Entree:
€ 6,00 p.p. 
Museumkaart

Kinderen t/m 12 jaar gratis entree

Kunstuitleen
De maanden juli en augustus 2024 is de Kunstuitleen gesloten in verband met vakantie.

Activiteiten bij Museum Jan Lont