Skip to content
Arrangementen

Arrangementen

Excursie Tulpenbroeibedrijf in de Wieringermeer 
Samen met tulpenbroeibedrijf Munster uit Slootdorp kunnen wij u van half december tot begin mei een leuk arrangement aanbieden!
Om ongeveer 10.00 uur vertrekt u per bus vanaf het Wieringer Eilandmuseum. Rond een uur of half elf arriveert u bij de fam. Munster aan de Wierweg in Slootdorp. Daar wordt u ontvangen met een lekker kopje koffie of thee en een petit four. Vervolgens begint de tulpenexcursie. Hier kunt u zien en leren hoe het mogelijk is dat er midden in de winter bloeiende tulpen op uw tafel kunnen staan. Na dit bezoek zal het gezonde lunchbuffet u zeker smaken.

Na de lunch stapt u weer in de bus en wordt u via interessante route teruggebracht naar het Wieringer Eilandmuseum “Jan Lont” op het voormalige eiland Wieringen.
Een rondleider zal u alles vertellen over het leven en werken van de mensen die leefden aan het begin van de vorige eeuw.
Als afsluiting is het tijd voor koffie of thee met een originele Wieringer koek!

De kosten voor deze boeiende dag bedragen € 23,75 pp. Voor iets minder kan het ook: zonder koek en een lunchpakket kost deze dag € 19,50. Minimum deelname: 20 personen.
Het spreekt vanzelf dat de dag ook in omgekeerde volgorde kan worden ingedeeld als u dat beter uitkomt!

Aanmelden gaat alleen via info@tulpenexcursie.nl.


Kom uitwaaien op Wieringen en ontdek de geheimen van dit voormalige eiland
Wieringen is een prachtig voormalig Zuiderzee-eiland, gelegen in de Noordkop van Noord-Holland, aan de rand van de Afsluitdijk en de Waddenzee. Het heeft een aantal kleine dorpen, gehuchtjes en buurtschappen die met elkaar verbonden zijn door smalle wegen met mooie vergezichten. Het eiland kent vele specifieke kenmerken; het heeft een glooiend landschap, typische Wieringer boerderijen, pittoreske havens, prachtige tufstenen kerken met gemetselde spits en oude molens. Er was een rijk verleden in de handel met wier, lichterschipperij en visserij.

Historisch heeft Wieringen veel te vertellen. De Quarantaine, met aan de buitenkant van de dijk het prachtige peilschaalhuisje, op het Westelijke puntje ontleent zijn naam aan een inrichting van de Marine. Hier werden in de 19e eeuw zieke schepelingen en besmette goederen in quarantaine gehouden.

Een van de oudste dorpen is Stroe, ooit het bolwerk van de doopsgezinde gemeente. Hier stonden in de 10e eeuw tientallen boerderijen die toebehoorden aan de kerken van Utrecht en Luik en diverse grote kloosters in Friesland.
Verder kent het eiland de dorpen Hippolytushoef, Westerland, De Haukes, Oosterland en Den Oever en vele gehuchten, ieder met zijn eigen kenmerken en geschiedenis.

Openingstijden

Museum
2 april – 1 november
woensdag, vrijdag t/m zondag
van 13.00 tot 17.00 uur
Entree € 6,00 p.p. inclusief kopje koffie/thee of limonade.
Kinderen t/m 12 jaar gratis entree
1 november – 1 april
zaterdag en zondag
van 13.00 tot 16.00 uur

Kunstuitleen
1 juni t/m 31 juli is de Kunstuitleen wegens vakantie gesloten.
Geleende werken kunnen, na telefonische afspraak, ingeleverd worden bij:
Bea Horstman T 0227 592229
Tineke Osinga T 0227 511221
Bep Essenberg T 0227 595022
NB het is dan niet mogelijk nieuwe werken te lenen.
Vanaf 1 augustus is het lenen en inleveren van kunstwerken uitsluitend mogelijk:
1. Op maandagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur
2. Na telefonische afspraak met:
Tineke Montsma T 0613381038
Fred van Putten  T 0227 591929

 

Activiteiten bij Museum Jan Lont