Agenda

2019


T/m 21 juli te zien: “Jong gekleed, oud gedaan”.

Een zeer gevarieerde en informatieve ‘reizende’ tentoonstelling nu in ons museum.
Ontdek in een ‘tocht langs de Zuiderzee’ verschillende kledingvormen en gebruiken van mensen die er leefden en werkten. Kleding was een belangrijke uiting van cultuur en identiteit in het Zuiderzee gebied.
In Jong gekleed, oud gedaan gaat de bezoeker op reis van Huizen naar Dokkum en via Spakenburg naar Wieringen. Naast de tentoongestelde collectie is er op een touchscreen een digitaal archief te bekijken, met aanvullend foto en filmmateriaal.
Wij vullen de tentoonstelling aan met onze Wieringer rouwcultuur. Verder loopt de jaarlijkse tentoonstelling over kleedgedrag vanaf 1850 gewoon door. Meer informatie: Zuiderzeecollectie


Zaterdag 29 en zondag 30 juni, van 13.00 tot 17.00 uur

De dag van het Wad (10 jaar Waddenzee Werelderfgoed) – om dit jubileum te vieren is dit weekend ook in het Wieringer Eilandmuseum het Wad te beleven. De tentoonstelling met het thema Visserij presenteert deze twee dagen de manifestatie “Van alikruiken en strandgapers”! Met oa een  film plus een boekje over de alikruikvisserij en strandgapers beschilderen. Hiervoor zijn er genoeg strandgapers en kwastjes, en is er volop acrylverf om mooi creaties te maken van deze prachtige schelpen. Het strandgaperschilderen is voor jong tot ‘oud’ en vindt plaats op beide dagen in het bezoekerscentrum. Het gebouw is zeer geschikt voor mindervaliden. Iedereen een warm welkom met koffie of thee, zelf inspiratie meenemen!


Zondag 21 juli, aanvang 11.00 uur 

Ambachtendag met o.a. smeden, touwslaan, spinnen, tanen, vilten en nog veel meer! Er is ‘levende’ muziek en vers gebakken vis. En voor bij uw kopje koffie of thee heerlijke door ‘Jan Lont’ vrijwilligers gebakken taarten. Ook zijn er weer eigen-museumtuin-producten verkrijgbaar.


Zondag 18 augustus, aanvang 11.00 uur

Kienderspel – een dag heerlijk spelen en doen in en rond de voormalige Wieringer schuurschotboerderij van Jan Lont, nu het Wieringer Eilandmuseum. Kinderen, neem jullie ouders mee, ook voor hen is er van alles te zien op het museumerf.