Agenda

2019


Maandag 22 april, Taandag  en Eierenroute– aanvang 11.00 uur

Op 2paasdag kan jong en oud de eierenroute volgen bij Eilandmuseum Jan Lont op Stroe. Tel tijdens deze korte terreinwandeling alle gele, bruine en gespikkelde eieren die je tegenkomt. Ieder die het goede aantal weet gaat met een chocolade paasei naar huis. Per persoon 1x tellen!

De zeilen van twee platbodems worden één voor één met hete taan behandeld. Het is een manier van conserveren waardoor ze in goede staat blijven. Er zijn vele handen nodig om de taan zo snel mogelijk in de zeilen te bezemen.

Omstreeks de middag is er gebakken vis, om twee uur zullen  de “Wieringer Dangsers” optreden en als klap op de vuurpijl is er om drie uur een grootse modeshow met kleding uit vroegere tijden.

De entree is gratis voor leden en kinderen tot 12 jaar, anderen betalen 5 euro. Visbonnen zijn voorradig bij de kassa. Om 13.00 uur wordt met de terreinwandelingen begonnen en dat gaat door totdat de eieren op zijn.


Zaterdag 25 mei, aanvang 15.00 uur

Opening ‘reizende’ tentoonstelling Jong gekleed Oud gedaan (t/m 21 juli)


Zondag 26 mei, van 13.00 tot 17.00 uur

Tuinronde 2019 – open tuinen dag, organisatie Soroptimistclub Wieringerland  In de museumtuin van het Eilandmuseum worden ‘vergeten’ groenten geteeld en in de blommetuun staan prachtige groeiers en bloeiers met de Wieringer plantennamen erbij. Er zijn met de hand gemaakte potten te zien voor het bleken van zeekool. Er is een expositie van kustuitleenwerken met bloemen en planten in de hoofdrol, uit de vorig jaar geopende Wieringer Kunstuitleen. Kortom genoeg te zien bij “Jan Lont”. De entree is gratis!