Skip to content
Lezing

Lezing

Aanvang 15.00 uur
De Boer, de Beeldhouwer en het Jongetje

Gijs Mulder

Deze lezing is een kleine cultuurgeschiedenis van Wieringen aan de hand van herinneringen aan Cees Lont-Vet (1928-2023), veehouder, en zijn buurman Theo Mulder (1928-2017), beeldhouwer. Theo streek in 1965 met zijn gezin uit de stad neer in een oud boerderijtje aan de Normerweg in Hippolytushoef, midden in het land waar de koeien van Cees graasden. Het was de tijd waarin het platteland grote veranderingen doormaakte.

Het jongetje in de titel is Gijs, zoon van Theo, die in de schoolvakanties en de weekenden heerlijke kinderavonturen beleefde op de boerderij, het liefst in de buurt van Cees. Ook toen het bedrijf in de jaren 80 door brand ter ziele ging, is Gijs Cees altijd blijven opzoeken.

Het verhaal wordt geïllustreerd met beeld- en geluidsmateriaal uit het archief van Theo, die behalve kunstenaar, vogelaar en natuurbeschermer ook fotograaf was. Zijn foto’s geven een prachtig tijdsbeeld van het veranderende Wieringer land en leven, met dat kunstenaarsgezin en die oude boerenwereld van Cees en zijn ouders.

Entree € 6,- inclusief kopje koffie/thee.
Vol is vol met een maximum aan 50 bezoekers.

Openingstijden

Museum
Vanaf 1 mei 2024 open van 13.00 uur tot 17.00 uur op:
Vrijdag, Zaterdag en Zondag.
Entree:
€ 6,00 p.p. 
Museumkaart

Kinderen t/m 12 jaar gratis entree

Kunstuitleen
De maanden juli en augustus 2024 is de Kunstuitleen gesloten in verband met vakantie.

Overige activiteiten