Van Heinde en Ver

Zondag 12 februari 2023

Om 14.00 uur werden de vele bezoekers welkom geheten door de voorzitter André Lont.
Het trio “Wie heb ‘t” nam het thema “Heinde en Ver” of anders gezegd “Overal en Nergens” mee in de keuze van de muzikale stukken die ze gedurende de muzikale intermezzo’s ten gehore brachten. De muziek was prachtig met mooie zang van Nel van Beek onder begeleiding van John Numeijer en Jan Rotgans. De muziekstukken zijn door het Trio op CD gezet en deze werd te koop aangeboden waarbij de opbrengst geheel ten goede komt voor 555!
Germen Lont de 1e verteller had een prachtige herinnering aan de Stien van Westerklief, waar hij als kind veel geloof hechtte aan alle gezegdes die over de Stien verteld werden.
Aggie Fluitman haar verhaal vond plaats in de woestijn en dat waar je ook bent het vertrouwen, het woord van eer altijd aanwezig zal zijn en gewaardeerd zal worden.
Christine Lont de 3e vertelster maakt veel mee met leerlingen en/of stagiaires bij inburgeringscursussen en op de universiteit, Christine krijgt dan vele reacties vanuit andere culturen, maar waarvandaan of wat je ook doet, hier is een ieder gelijkwaardig en zo gaan we met elkaar om!
Pauze: koffie, thee een borreltje of een advocaatje met slagroom smaakten prima!
Iris Hos als 4e vertelster verhaalde over de cadeautjes die ze van een verre tante kreeg, kleine leuke kindercadeautjes. Maar met haar 13e verjaardag veranderde het in een plat vreemd cadeautje,
nylon kousen, wat moet je daar nu mee en er zijn meerdere attributen bij nodig om de kousen omhoog te houden, maar vooral ook zonder ladders! Er gebeurde veel met die kousen totdat de spijkerbroek ten tonele verscheen en Iris deze verkoos boven de kous.
Laatste verteller Gert Lont ontdekte dat Heinde ook Hier betekend en in zijn Jonge jaren was Gert Hier maar ook vaak Ver. Zijn verblijf in het Caribisch Gebied was een periode waar veel te doen was met varen, vissen en een privéleven in de Verre.
De middag eindigde met de muziekstukken Halleluja en Imagine, wat een sfeervol einde betekende van een prachtige middag.