Nieuws

STROE – Het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont organiseert op zondagmiddag 11 november een lezing van dr. John Dehé over het verblijf op Wieringen van de Duitse kroonprins Wilhelm van 1918 tot 1923.

John Dehé is historicus en is gespecialiseerd in de geschiedenis van het openbaar vervoer in Purmerend en omgeving met veel aandacht voor de wereld van trekschuiten en jaagpaden. Ook deed hij onderzoek naar de geschiedenis van de posterijen in Purmerend, de Beemster en De Rijp.
Door de in de Beemster gelegen forten van de Stelling van Amsterdam raakte hij geïnteresseerd in de Eerste Wereldoorlog. Hij schreef Een zaak van landsbelang, Nederlandse postcensuur in de Eerste Wereldoorlog. Bij zijn onderzoek naar de postcensuur stuitte hij op brieven met betrekking tot de verbanning van de Duitse kroonprins. Deze correspondentie leverde nieuwe informatie op over dit spraakmakende verblijf op Wieringen.

De lezing begint om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) in Museum Jan Lont op de Stroeërweg 39. De toegang is gratis voor leden, voor niet-leden 4 euro, inclusief koffie en thee.
Wij verzoeken u vriendelijk om u per e-mail info@museumjanlont.nl aan te melden.